zondag 17 februari 2013

Winter spruitjes




Spruiten hebben een aparte bittere, soms zelfs vieze, smaak. Vroeger was ik nooit zo’n fan van spruiten, maar eigenlijk ligt het niet aan de spruiten. Het ligt aan de manier waarop je ze bereid…

Koken is de meest bekende manier om spruiten klaar te maken. Maar spruiten bakken is eigenlijk veel lekkerder, zeker wanneer je wat champignons en pijnboompitjes toevoegt. Wat aardappeltjes en een vegaburger of eitje erbij, en je hebt een heerlijke maaltijd!

Ingrediënten
-          500 gram spruiten;
-          500 gram champignons;
-          Een ui;
-          Teentje knoflook;
-          Pijnboompitjes;

-          2 eetlepels bakboter;
-          2 eetlepels olijfolie;

-          Peper en zout.


Materialen
-          Pan om in te koken;
-          Koekenpan;
-        Aardappelmesje;
-          Een spatel.

DIY
Haal de buitenkant en het ‘kontje’ van de spruiten af en was ze schoon onder de kraan.
Zet wat water op in de pan (tot het kookt), voeg de spruiten toe en kook ze in 5 minuten beetgaar.

Verwarm de olie en boter in de pan en fruit de knoflook en de uien. Voeg de spruiten toe en bak ze een paar minuten (5 á 10). Voeg de champignons toe en laat het een minuutje of 3 staan. Als laatste voeg je de pijnboompitjes en zout & peper naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Liefs,
Lindy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen