maandag 18 februari 2013

Pindarotsjes maken.

Deze keer gaan we niet bakken. Maar... wel een guilty pleasure maken! Namelijk pindarotsjes. Ik had ze nog nooit gehad maar ik besloot ze toch maar eens te maken. Want dit is weer een 'easy peasy' DIY waarvan ik zeker weet dat deze niet kan mislukken. En de pindarotsjes zijn echt verschrikkelijk lekker!

Wat heb je nodig?
200 gram melkchocolade.
100 gram pure chocolade.
200 gram ongezouten pinda's.
Een pannetje.
Een glazen schaatje dat in het pannetje kan hangen.
Water.
Mini cupcakevormpjes.
Eventueel een bakblik om de vormpjes in te zetten.
Lepels.
'Guilty pleasure that!'
 
Breek de chocolade in kleine stukjes. Als je de chocolade gaat smelten gaat het namelijk sneller als het in kleine stukjes is gebroken.
 
Zet je pannetje op het vuur met een laagje water erin. Zorg ervoor dat als je het glazen schaaltje erin zet het water de bodem niet raakt. Wacht todat het water kookt.

Als het water kookt kun je het glazen schaaltje voorzichtig in de pan zetten. Voeg nu langzaam steeds een paar stukjes chocolade toe. Puur en melk mogen best door elkaar. Dan mixt het vanzelf al tijdens het smelten. Als de blokjes gesmolten zijn voeg je steeds weer een paar nieuwe toe. Roer het af en toe met een lepel door.
 
Als je alle blokjes in het pannetje hebt zitten zorg er dan voor dat alles goed gesmolten is en je chocolade een gladde massa is. Daarna mag je het glazen schaaltje van het vuur halen. Let er wel op dat deze heel erg warm geworden is.
 
Als je het schaaltje uit de pan gehaald hebt kun je de ongezouten pinda's gaan toevoegen. Het handigste is als je steeds wat pinda's in de chocolade doet en dan goed mixt. Daarna weer wat pinda's en weer mixen.
 
 
 
Je bent nu klaar om de vormpjes te gaan vullen. Het lukt het gemakkelijkste als je op een lepel wat pinda's met chocolade doet en het er met een andere lepel afschuift in het vormpje.
 
Ik kon ongeveer 20 vormpjes vullen. Het is een beetje afhankelijk van hoeveel je in een vormpje doet.
 
Daarna zet je de vormpjes nog even in de koelkast. Je kunt dit een beetje in de gaten houden. Wanneer de chocolade gestold is zijn je pindarotsjes klaar!
 
Klaar om er stiekem van te snoepen!
 
Enjoy, Liefs Melissa.
 
 
 

 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten