woensdag 13 februari 2013

Pesto hummus
Hummus is een soort puree, pasta achtige massa gemaakt van kikkererwten. Het wordt gebruikt voor op brood, maar ook als dip voor bij bijvoorbeeld chips of crackers. Een tijdje terug kwam ik een leuk en makkelijk recept tegen om hummus te maken. Deze wil ik vandaag met jullie delen…

 Ik vond het recept op de website van EVA vzw. Dit is een organisatie die zoveel mogelijk mensen wil verleiden om vegetarisch te eten. Zij zetten zich in voor de maximale prductie en consumptie van plantaardige voeding, ter vervanging van dierlijke, om zo bij te dragen tot een mens- dier- en milieuvriendelijke samenleving. Naast de heerlijke recepten, staat er allerlei andere leuke en zinvolle informatie. De moeite waard om eens te bekijken!

Het recept voor basis hummus en alternatieven voor in de hummus kun je hier vinden, maar ik ga hem ook voor jullie posten.

Ingredi├źnten
-          400 gram kikkererwten  (gedroogde of uit blik. De gedroogde variant moet je een nachtje laten weken);
-          3 el olijfolie;
-          1 teentje knoflook;
-          1 el water;
-          1 el vers geperste citroen;
-          Zout & peper;
-          Peste, rode of groene (of allebei!).


Materialen
-          Staafmixer;
-          Kom;
-          Vergiet;
-          Pan om de kikkererwten te koken;
-          Mes om de knoflook te snijden/knoflookpers;
-          Lepel.


DIY
Kook de kikkererwten gaar.  Dit duurt ongeveer een uurtje. Als ze gaar zijn, giet het water af en laat ze even uitlekken in de vergiet.

Doe de kikkererwten, de olijfolie, de gesneden/geperste knoflook, water, olijfolie en de vers geperste citroen  in een kom en pureer ze met de staafmixer tot een dikke massa. Als het geen mooie gladde massa wordt, kun je wat water toevoegen. Dit gaat prima, heb dit zelf ook een aantal keren gedaan.

Als je een gladde massa hebt, voeg je enkele lepels pesto toe en roer het goed onder elkaar. Als je twee smaken pesto wilt gebruiken, verdeel dan eerst de erwten over 2 bakjes. Bij elkaar smaakt niet lekker ;)

Voeg nog eventueel wat zout en peper toe naar smaak. De pesto blijft ongeveer een week goed in de koelkast.

Eet smakelijk!

Liefs,
Lindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten