donderdag 14 februari 2013

Honing vanille lipscrub.

Wintertijd! Naast bergen sneeuw, gladde wegen en koude vingers en tenen kennen we er nog zo eentje. Droge gesprongen lippen. En als je er niets mee doet wordt het als je pech hebt alleen maar erger. Alle droge handen, voeten en voorhoofden krijgen extra aandacht met dit weer. Dus geef je lippen dan ook een beetje extra aandacht!


Een lipscrub is een handige manier om je lippen te verzorgen. De droge velletjes eraf scrubben en je lippen even goed verzorgen zodat ze er weer mooi en verzorgd uitzien!

Het makkelijke van deze honing vanille lipscrub is dat je de producten die je hiervoor nodig hebt vast wel in huis hebt! Dus kun je meteen lekker aan de slag!

You need:

1 theelepel bruine suiker.
1 theelepel honing.
1 theelepel vaseline.
1 zakje vanille suiker.
 
Een potje om je lipscrub in te doen.
Een bakje om in te mengen.
Twee theelepels.
 
Okay Let's go!
 
 
 
 
 Doe 1 theelepel bruine suiker, vaseline en honing in een bakje.
 
 
Daarna voeg je vanille suiker er aan toe. Dit hoeft niet maar mag wel. Vanille suiker geeft een erg lekker geurtje aan je lipscrub. Voor een subtiel vanille geurtje doe je een klein beetje vanille suiker bij je mengsel. Als je een wat sterkere geur wilt doe je het hele zakje erbij.
 
 
Als je alle ingrediënten bij elkaar hebt gedaan ga je het mengen. Je kunt het met een lepel onder elkaar mixen. Als je merkt dat je scrub een beetje te dik is kun je nog wat honing toevoegen dit maakt het geheel wat minder dik. Is het te dun? Voeg dan nog wat suiker aan het mengsel toe.
 
 
Daarna kun je de lipscrub in het potje scheppen. Het werkt het gemakkelijkst als je dit met twee theelepels doet. Zo kun je met een lepel de lipscrub van de andere lepel afschuiven en in het potje doen.
 
 
Het dekseltje erop en... KLAAR!
 
Maar... Hoe gebruik je die lipscrub dan?
 
Easy, haal met je vinger een klein beetje scrub uit het potje. Breng het aan op je lippen en laat het ongeveer 1 tot 2 minuutjes intrekken. Daarna scrub je zachtjes met je vinger je lippen. Dit kun je doen door rondjes te draaien over je lippen met je wijsvinger. Tot slot was je de overgebleven restjes van je lippen af en je zult merken dat je lippen super zacht zijn.
 
Wist je trouwens dat honing een antibacteriële werking heeft en tegelijkertijd verzachtend werkt?
 
Je kunt ook nog variëren in de lipscrub. Je kunt in plaats van vanille suiker bijvoorbeeld ook een paar druppeltjes citroensap in je scrub doen voor een lekker frisse lipscrub.
 
Enjoy!
Liefs Melissa.
 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten