dinsdag 1 januari 2013

Snor boekenlegger.

Hoe kunnen we het jaar nou beter beginnen dan meteen weer een DIY met snorren! Dit keer een snor boekenlegger. Of voor je agenda of misschien wel je studieboeken. Studeren als een baas met een snor boekenlegger!

Wat heb je nodig?

-Stevig papier. Het handigste is als je een soort karton gebruikt. Dit kan met een printje maar mag natuurlijk elke andere leuke kleur zijn. Of gewoon wit.
-Een schaartje.
-Lijm.
-En natuurlijk weer een opplaksnor. Ik heb weer de snorren van de Action gebruikt. Die heb je misschien nog wel liggen van een van de vorige DIY's. Als je ze niet hebt, bij de Action zijn ze 0.49 cent voor 6 snorren!
 
Wat moet je doen?
Knip uit het vel papier een vierkant en een driehoek. Dit gaat het gemakkelijkste door vierkant papier te gebruiken. Vouw je vel in vier vierkantjes. Knip een van die vierkantjes uit. Van een andere vierkantje knip je de helft. Die heeft de vorm van een driehoek.
 
Leg je vierkantje op de driehoek. Het vierkantje schuif je iets naar beneden. Je hebt nu randen van de driehoek die uitsteken over het vierkant heen. Die vouw je netjes langs de randen van het vierkant.
 
Op de randen van de driehoek smeer je wat lijm. Niet te veel want het moet niet gaan druppen. Daarna plak je die driehoek aan het vierkant vast. Zoals je ze in de vorige stap gevouwen hebt!
 
Het flapje van het vierkant dat nog uitsteekt knip je af langs de rand van de driehoek. Als je dat goed doet heb je een soort dubbele driehoek gemaakt. Die gaat straks over je boek heen.
 
Uit het midden van de plaksnor haal je een stukje papier weg zodat de plak vrij komt te liggen. Haal niet alles weg want je snor zal iets uitsteken over de boekenlegger! Je wilt niet dat je snor aan je boek vastplakt ;).
Snorretje op je driekhoek plakken en...KLAAR is je boekenlegger!
 
Liefs xo,
Lis.
 
 
 
 
 
 

 

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten