donderdag 3 januari 2013

Melted Beads theelichtjeshouder.

Kaarsjes, theelichtjes ik hou der van! Thuis hebben we dan ook elke avond kaarsjes aan en regelmatig wisselen we van houdertjes. Soms gewoon glaasjes, de andere keer weer iets met een kleurtje, patroontje of printje. Toen ik deze 'Melted Beads' DIY tegenkwam besloot ik dan ook om het zelf te maken alleen dan in de vorm van theelichthoudertjes :D.


Wat heb je nodig?

-Ofcourse, strijkkralen. Misschien heb je ze thuis nog wel liggen. Als dat niet zo is, deze gigantische pot met kraaltjes kocht ik bij de Action voor 3,19.
-Een ovenbestendig schaaltje. En let op, hoe groter je schaaltje hoe meer kraaltjes je nodig hebt!
-Olie, bakspray of iets dergelijks om je schaaltje mee in te vetten.
-Een oven.


Okay, wat moet je doen?
-Je begint met het uitzoeken van de kleuren die je leuk vind, mooi bij elkaar vind passen of je mikt gewoon een flinke hand vol kraaltjes in je schaaltje. Hoeveel heb je er dan nodig? Het moet een laagje worden. Dus een laagje voor de bodem en een laagje voor de randen.
 
-Kraaltjes uitgezocht? Dan kun je aan de slag met het invetten van je ovenschaaltje. Zorg dat er een flink laagje inzit. Dit is nodig om de kraaltjes als een laagje in je schaaltje te kunnen laten plakken.


-Als je dat gedaan hebt kunnen de kraaltjes in je schaaltje. Zoals je ziet plakken ze aan de olielaag vast. Je kunt nu wat ronddraaien met je schaaltje zodat de kraaltjes overal de kanten en de bodem raken. Wat je te veel of over hebt doe je eruit.

-Schaaltjes op de bakplaat. Verwarm je oven voor op 200 graden. Daarna gaan je schaaltjes de oven in. Ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven op 200 graden. Let wel even op, elke oven is anders, bij de een duurt het wat langer dan bij de andere oven. Zelf even in de gaten houden dus wanneer ze gesmolten zijn. Bij mij duurde het ongeveer 8 minuten.Als je schaaltjes uit de oven komen even laten afkoelen. Dat duurt ongeveer een kwartiertje! Let op dat je jezelf niet verbrand! Beter even te lang wachten als iets te kort...


Kaarsjes erin zetten en klaar!
 
Liefs, xo
Lis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten