donderdag 3 januari 2013

Mini DIY: huiskamer accessoires


Nu de kerst voorbij is, het kerstboompje weer is opgeborgen en alle lichtjes weg zijn, voelt het toch wat minder gezellig. Al die lampjes zijn toch wel erg gezellig! Dat maakt het net wat warmer in huis, vooral in de winter (ook al is het dit jaar een zachte winter)...


Hieronder volgen een paar idee├źn die ik heb gebruikt om mijn huisje op te fleuren.

Kersttheelichtjes


Terwijl ik aan het opruimen was, bedacht ik dat ik de kerstboomlampjes een tweede leven wou geven. Een sfeervol tafelstukje is het resultaat....

Onderdelen
- Kaarshoudertjes of leuke kleine bakjes (bijvoorbeeld met een kleurtje);
- Kerstboomlichtjes met batterij (te verkrijgen bij o.a. action);
- Een bakje om de houdertjes in te zetten.

DIY
Verdeel de kerstboomlichtjes over een of twee bakjes. Een bakje met kleur, of meerdere kleurtjes, geeft een gaaf effect. In deze DIY heb ik ze verdeeld over twee bakjes, in het midden hou je een stukje over, maar dit geeft juist een speels effect.

Zet ze op een bakje en klaar is ie!

Dit zou je ook kunnen doen met een langere snoer lampjes en bijvoorbeeld een vaas, of een ander grappig bakje e.d. Denk bijvoorbeeld aan een glazen spaarpot! Hartstikke leuk.

3D schilderijtje

Een makkelijk en snel te maken schilderijtje. In een aantal winkels kwam ik ze tegen en net zo leuk (en goedkoop) om zelf te maken!

Onderdelen
- Lijstje met een raampje voor 3D (bijvoorbeeld bij Action of Ikea);
- 3D stikkers (deze vlinders zijn gekocht bij Xenos).

DIY
Maak het lijstje open. In het midden zit een papiertje, dit gebruik je om je stikkers op te bevestigen. Zit dit er niet in (of staat er een plaatje op) knip dan een velletje printerpapier of knutselkarton op maat. Je kunt ook een fris kleurtje gebruiken. Plak de stikkers op het papiertje, doe het papiertje in het lijstje en geef hem een mooi plaatsje in je huis! Meerdere schilderijtjes naast elkaar, geeft ook een leuk effect!

Letterbak

Letterbakken zijn (meestal) houten bakken met een aantal 'hokjes' erin. Hierin kan je kleine spulletjes zetten en dit geeft een gezellig sfeertje.

Onderdelen
- Letterbak (bij verschillende winkels te verkrijgen zoals Action, Xenos, kringloopwinkels enz);
- Kleine prulletjes (overal te koop ;) )

DIY
Bevestig je letterbak aan de muur. Ben je hier niet zo handig in (zoals ik), vraag dan je vriend, vader, opa, oom of iemand die WEL handig is om dit voor je te doen. Tijdens dit klusje heb jij dan mooi de tijd om kleine prulletjes te verzamelen... hihi!
Verzamel allerlei kleine prulletjes die in je letterbak passen en zet ze in de letterbak. Een simpel, maar aantrekkelijk muurstukje! Iedereen die op bezoek komt, zal er naar om kijken (al is het alleen maar om de prulletjes die erin staan)!

Vogelkooitje

Iets waar ik zelf helemaal weg van ben zijn vogelkooitjes. Op het moment hebben ze mooie kooitjes (in verschillende maten) bij de Action te koop voor een klein prijsje. Zet er een kaarsje in en het staat hartstikke leuk in je huis! Supersnel en supermakkelijk, maar het geeft een gaaf effect!

Liefs,
Lindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten