Op zaterdag probeer ik vaak nieuwe
gerechtjes uit. Ik had nog allerlei groenten in huis, die nog geen bestemming (lees: gerecht) hadden. Daarom had ik besloten om een soort mini gerechtjes te maken. Makkelijk, snel en erg lekker!
Gevulde courgette
Ingrediënten
- 1 courgette;
- 1 ei;
- 1 teentje knoflook;
- peterselie;
- paneermeel;
- Geraspte kaas (gewone of parmezaanse);
- Boter;
- Zout en peper
Materialen
- Ovenschaal;
- Snijplak;
- Mesje om groenten te snijden;
- Lepel;
- Aluminumfolie;
- Kommetje
DIY
Als eerste verwarm je de oven voor op
180 graden. Begin met de courgette, was hem eerst en snijd hem in
tweeën. Met de lepel 'schraap; je het vruchtvlees er heel makkelijk
uit. Het vruchtvlees snijd je fijn en doe je in een kom.
Bij het vruchtvlees doe je nu het ei,
twee eetlepels paneermeel, de knoflook, een eetlepel geraspte kaas en
wat peterselie. Meng alles door elkaar.
Doe wat boter op de ovenschaal en leg
de courgettes erop. Vul de courgettes met de vulling. Als laatste doe
je wat water op de bodem van de kom, ongeveer 0,5 cm. Dit voorkomt
aanbranden.
Dek je ovenschaal af met
aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de courgettes op 180
graden, ongeveer 30 minuten (soms iets langer, dit ligt aan je oven).
Knoflook champignons met nootjes
Ingrediënten
- Een bakje champignons;
- 2 teentjes knoflook;
- Olijfolie;
- Peterselie;
- Klein handje walnoten;
- Klein handje pijnboompitten
Materialen
- Koekenpan;
- Snijplak;
- Mesje om noten te snijden;
- Bord
DIY
Snijd de knoflook in kleine stukjes (of pers hem als je een
knoflookpers hebt). Verhit de olie in de koekenpan. Als de olie warm
is, doe je de knoflook erin.
Ondertussen was je de champignons en haal je de steeltjes eraf. Als
de knoflook is gefruit, doe je de champignons in zijn geheel erbij.
Je kunt zo ook een keer door snijden. Doe nu nog wat peterselie over
de champignons.
Als de champignons klaar zijn, leg je ze op een bordje. Doe in de
koekenpan de walnoten en pijnboompitten. Deze hoef je maar kort te
bakken, het gaat erom dat ze warm zijn. Als de walnoten aan de grote
kant zijn, snijd ze van te voren in kleinere stukjes.
Als laatste doe je de nootjes over de champignons.
Artisjokhartjes
in knoflookolie met knapperig brood
Ingrediënten
- Pot artisjokhartjes;
- 2 teentjes knoflook;
- Olijfolie;
- Een paar sneetjes brood
Materialen
- Snijplank;
- Mes om de artisjokken te snijden;
- Bakje;
- Koekenpan;
- Vergiet;
- Bord
DIY
Doe wat olijfolie in de pan. Als de olijfolie warm is, doe je er een
sneetje brood in. Je kan ze ook een keer doorsnijden, dat eet wat
gemakkelijker vind ik zelf. Als het sneetje verwarmt is, en licht
verkleurd leg je hem op een bord. Daarna bak je de rest van de
sneetjes.
Ondertussen laat je de artisjokken uitlekken in een vergiet. Als ze
uitgelekt zijn snijd je ze in kleinere stukjes. Doe ze in een bakje
en giet er 5 lepels olijfolie overheen. Snijd nu de knoflook in
stukjes (of pers hem met een knoflookpers) en voeg hem toe aan de
artisjokhartjes. Je dressing is nu klaar.
Als het brood gebakken is, kun je je gerecht opdienen.
Paprikastukjes
met dressing
Ingrediënten
- 2 of 3 paprika's;
- Een bakje kant en klare aioli
Materialen
- Snijplank;
- Mesje om paprika's mee te snijden;
- Bord
Was de paprika's, ontdoe ze van hun zaadlijst en snijd ze in reepjes. Zet in het midden van de bord het bakje aioli en leg de paprika's om het bakje heen.
Een lekkere snack of een fris bijgerecht!
Eet smakelijk! Ik vond het super lekker!
Liefs,
Lindy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten