zaterdag 1 december 2012

Zaterdag...hapjesdag!


 
Op zaterdag probeer ik vaak nieuwe gerechtjes uit. Ik had nog allerlei groenten in huis, die nog geen bestemming (lees: gerecht) hadden. Daarom had ik besloten om een soort mini gerechtjes te maken. Makkelijk, snel en erg lekker!
Hieronder volgen ze, de foto's zijn niet zo duidelijk omdat het nogal donker was hihi. En poes Abby eet ook graag mee ;)

Gevulde courgette



Ingrediënten
  • 1 courgette;
  • 1 ei;
  • 1 teentje knoflook;
  • peterselie;
  • paneermeel;
  • Geraspte kaas (gewone of parmezaanse);
  • Boter;
  • Zout en peper

Materialen
  • Ovenschaal;
  • Snijplak;
  • Mesje om groenten te snijden;
  • Lepel;
  • Aluminumfolie;
  • Kommetje

DIY
Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden. Begin met de courgette, was hem eerst en snijd hem in tweeën. Met de lepel 'schraap; je het vruchtvlees er heel makkelijk uit. Het vruchtvlees snijd je fijn en doe je in een kom.

Bij het vruchtvlees doe je nu het ei, twee eetlepels paneermeel, de knoflook, een eetlepel geraspte kaas en wat peterselie. Meng alles door elkaar.

Doe wat boter op de ovenschaal en leg de courgettes erop. Vul de courgettes met de vulling. Als laatste doe je wat water op de bodem van de kom, ongeveer 0,5 cm. Dit voorkomt aanbranden.

Dek je ovenschaal af met aluminiumfolie en zet hem in de oven. Bak de courgettes op 180 graden, ongeveer 30 minuten (soms iets langer, dit ligt aan je oven).

Knoflook champignons met nootjes


Ingrediënten
  • Een bakje champignons;
  • 2 teentjes knoflook;
  • Olijfolie;
  • Peterselie;
  • Klein handje walnoten;
  • Klein handje pijnboompitten

Materialen
  • Koekenpan;
  • Snijplak;
  • Mesje om noten te snijden;
  • Bord

DIY
Snijd de knoflook in kleine stukjes (of pers hem als je een knoflookpers hebt). Verhit de olie in de koekenpan. Als de olie warm is, doe je de knoflook erin.

Ondertussen was je de champignons en haal je de steeltjes eraf. Als de knoflook is gefruit, doe je de champignons in zijn geheel erbij. Je kunt zo ook een keer door snijden. Doe nu nog wat peterselie over de champignons.

Als de champignons klaar zijn, leg je ze op een bordje. Doe in de koekenpan de walnoten en pijnboompitten. Deze hoef je maar kort te bakken, het gaat erom dat ze warm zijn. Als de walnoten aan de grote kant zijn, snijd ze van te voren in kleinere stukjes.

Als laatste doe je de nootjes over de champignons.

Artisjokhartjes in knoflookolie met knapperig brood



Ingrediënten
  • Pot artisjokhartjes;
  • 2 teentjes knoflook;
  • Olijfolie;
  • Een paar sneetjes brood

Materialen
  • Snijplank;
  • Mes om de artisjokken te snijden;
  • Bakje;
  • Koekenpan;
  • Vergiet;
  • Bord

DIY
Doe wat olijfolie in de pan. Als de olijfolie warm is, doe je er een sneetje brood in. Je kan ze ook een keer doorsnijden, dat eet wat gemakkelijker vind ik zelf. Als het sneetje verwarmt is, en licht verkleurd leg je hem op een bord. Daarna bak je de rest van de sneetjes.

Ondertussen laat je de artisjokken uitlekken in een vergiet. Als ze uitgelekt zijn snijd je ze in kleinere stukjes. Doe ze in een bakje en giet er 5 lepels olijfolie overheen. Snijd nu de knoflook in stukjes (of pers hem met een knoflookpers) en voeg hem toe aan de artisjokhartjes. Je dressing is nu klaar.

Als het brood gebakken is, kun je je gerecht opdienen.

Paprikastukjes met dressing


Ingrediënten
  • 2 of 3 paprika's;
  • Een bakje kant en klare aioli

Materialen
  • Snijplank;
  • Mesje om paprika's mee te snijden;
  • Bord

Was de paprika's, ontdoe ze van hun zaadlijst en snijd ze in reepjes. Zet in het midden van de bord het bakje aioli en leg de paprika's om het bakje heen.

Een lekkere snack of een fris bijgerecht!

Eet smakelijk! Ik vond het super lekker!

Liefs,
Lindy



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen