zondag 4 november 2012

Trashion.

Je kent het vast wel, je hebt thuis vast een lade, een kastje, een schoenendoos of kistje liggen met allemaal 'oude meuk' oftewel allemaal oude rommeltjes waar je niets mee doet. Die er maar liggen, stof vangen of in de weg liggen.

Als je van excentriek houd dan is deze DIY echt iets voor jou! Sieraden die opvallen en net een beetje extra hebben.


Wat heb je nodig?
-Zoek alle 'oude meuk' sieraden, rommeltjes en kneutjes waar je niets meer mee doet bij elkaar en breng ze naar een plek waar je er lekker mee aan de slag kunt gaan.
-Zorg voor wat gereedschap zoals sieradentangetjes, een schaar, eventueel een schroevendraaier.
-Lijm.
-Garen en eventueel een naald.

Brainstorm!
Bekijk eens goed wat je allemaal verzameld hebt! Met die spullen die je hebt kun je vast iets moois en nieuws gaan maken. Wil je een ketting? Een armband? Misschien wel een haarspeld? Het kan allemaal! Bedenk wat je wilt gaan maken en wat je er voor nodig hebt!

Aan de slag.
Nu je eenmaal een idee hebt kun je aan de slag. Je weet wat je wilt gaan maken. Ga nu bedenken hoe dat je het gaat maken. Wat heb je er voor nodig? Is het lijm? Is het garen? Bedenk hoe je het wilt gaan maken voordat je aan de slag gaat met het maken. Een goed plan voorkomt teleurstelling en mislukkingen.

Ga nu aan de slag met het uitwerken van je 'gameplan'. Misschien bedenk je tijdens het uitwerken nog wel nieuwe ideeën of kom je tot extra toevoegingen aan je bestaande idee!

Om je wat de helpen heb ik wat voorbeeldjes voor je gemaakt waar je wat ideeën uit kunt opdoen.

TIP: Wat extra leuk is, is om bijvoorbeeld een oud toetsenbord te slopen. De letters kunnen los, de printplaten kunnen eruit, er zitten draadjes in noem maar op!

 
Heb jij al een idee voor jou 'oude meuk'?
 
Liefs Lis!


1 opmerking:

  1. die laatste retro nintendo is echt leuk gemaakt, zou m zo dragen!

    BeantwoordenVerwijderen