zondag 4 november 2012

Botercreme voor je cupcaketoef.

Cupcakes! Cupcakes! Cupcakes! Het is de hype! Overal zie je ze, overal zie je tools, versiersels en benodigdheden om de mooiste cupcakes te maken! Eerlijk gezegd doe ik zelf ook niets liever dan cupcakes maken. Maar hey! Laten we heel eerlijk zijn, ze zijn ook zo verschrikkelijk schattig.


Hoe doe je dat dan zo'n toef op je cupcake?
Zo'n toef maak je met botercreme, en dat is super gemakkelijk te maken en ook nog een super zoet. Het doet mij altijd denken aan roomijs!

Wat heb je nodig? ( voor 12 cupcakes met een flinke toef).
-125 gram roomboter.
-250 gram poedersuiker.
-1 eetlepel vanille extract. ( of een andere smaak die je lekker vind).
-1 eetlepel melk.
-Een paar druppels kleurstof in de kleur die je voor jou toef wilt.

Keukengereedschap:
-Een grote kom.
-Mixer.
-Lepel.
-Spuitzak met stervormigspuitmondje (voor de toefjes zoals op de foto, mag anders).


Wat moet je doen?
Laat je boter op kamertempratuur komen. Dit kan het beste een paar uur voordat je aan je aan het maken van je botercreme wilt gaan beginnen.
Doe je boter in een grote kom en ga het mixen met een mixer. Beetje voor beetje ga je de poedersuiker toevoegen en mix het tot een gladde massa. Als je een gladde massa hebt voeg je de melk, het vanille extract en de druppels kleurstof toe. Ga door met het mixen. Als je een gladde massa hebt met een egale kleur kun je stoppen met mixen.

TIP: Heb jij ook altijd zo'n last van de herrie die uit je mixer komt? Als je een doek onder je kom legt is de herrie een stuk minder!

Nu ga je beginnen het het vullen van je spuitzak. Rol deze half op zodat het vullen wat gemakkelijker gaat! Als je je botercreme in de spuitzak hebt zitten rol je deze weer helemaal af. Pak nu de achterkant goed vast en draai deze stevig om zodat je de botercreme richting het spuitmondje drukt.

Het maken van toefjes lukt vaak niet meteen de eerste keer! Neem daarom een 'oefencupcake' waar je een aantal keren op oefent om te zien of dit lukt. Lukt het niet dan veeg je de botercreme er weer af en begin je opnieuw.

Het opbouwen van je toef gaat als volgt. Maak een grote cirkel om de rand van je cupcake heen. Over deze rand draai je weer een nieuwe cirkel, weer een nieuwe en eindig zo in een punt bovenop!
Let wel op, als je de botercreme uit je spuitzak drukt, geef dan druk aan de achterkant van de spuitzak. Zo voorkom je dat je halverwege de helft van je botercreme naar beneden moet schrapen.

Wat je ook nog kunt doen is wat sprinkels of versiersels over je toef heen strooien. Dit geeft een extra vrolijk effect!

Wat voor kleur toef zou jij maken?
Liefs Lis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten