zaterdag 3 november 2012

Kikkererwtenwok (vegetarisch)




Kikkererwten, wat zou ik daar nou mee kunnen maken? Tot een paar jaar geleden had ik er niet eens van gehoord hihi…

Het is niet het meest voor de hand liggende ingrediënt als je aan wokken denkt. Maar toch wordt in veel (vegetarische) gerechten kikkererwten gebruikt, bijvoorbeeld voor falafel. En ze zijn ook nog erg lekker!!

Hieronder volgt een overheerlijke kikkererwtenwok, snel en makkelijk klaar te maken.

Ingrediënten
-       Kikkererwten, 2 blikjes 400 gram (bijv. bij Jumbo);
-       Gegrilde paprika’s in pot, ongeveer 2 á 3 stuks (bijv. van Lidl);
-       Spinazieblaadjes uit de diepvries, 300 gram (bijv. bij Jumbo) of verse spinazie;
-       Noodles;
-       Olijfolie;
-       Kruiden naar smaak.

Materialen
-       Wok of hapjespan;
-       Pan om noodles in te koken;
-       Spatel;
-       Vergiet;
-       Snijplank;
-       Mes om groenten te snijden.


DIY
Allereerst zet je water op voor de noodles. Een tip voor mensen met weinig tijd: pak warm water uit de kraan en zet dit op het vuur.

Doe olijfolie in de wok of hapjespan en verhit dit. Giet in de tussentijd het vocht van de kikkererwten. Als de olijfolie warm is, doe je de kikkererwten in de pan en schep ze af en toe om.

Zodra het water kookt, voeg je de noodles toe aan het water. Laat deze staan, tot dat de noodles gaar zijn.

Als de kikkererwten zijn gebakken roer je de spinazieblaadjes door de pan. Als laatste snijd je de gegrilde paprika’s in tweeën en voeg deze toe. Laat het nog een paar minuutjes staan, tot dat alles warm is. Voeg naar smaak kruiden toe, zoals peper, zout en bijvoorbeeld chilipoeder. Je zou zelfs een woksaus kunnen gebruiken in plaats van kruiden!

Giet nu de noodles af en verdeel ze over 2 borden. Schep de kikkererwtenwok over de noodles.

Eet smakelijk!

Liefs,
Lindy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen