woensdag 31 oktober 2012

Knooparmbanden maken.

Geknoopte polsbandjes zie je nu overal. Met kralen, zonder kralen. Als ze maar van touw zijn en leuke kleurtjes hebben. Vaak betaal je toch best veel voor een zo'n bandje. Terwijl je met wat geduld en een euro eigenlijk zelf al een bandje kunt maken!

Wat heb je nodig?
-Waxkoord. Te koop bij onderandere bykaro en bij kraaltjes van renate in veel verschillende kleuren.
-Kralen. Ook te koop bij bykaro en kraaltjes van renate. Maar natuurlijk ook gewoon in winkels.
-Schaar.
-Meetlint.

Wat moet je doen?
Begin met het afmeten van 3 stukken waxkoord van ongeveer 60 centimeter. Die knip je af. Leg er vervolgens een klein knoopje in. Zorg wel dat je een stukje draad overhoud waar je uiteindelijk je bandje mee om je pols kunt knopen.

Maak je koort ergens aan vast. Of leg bijvoorbeeld iets zwaars op het knoopje. Je kunt nu gaan beginnen met de knoop.


1. Nadat je een knoop hebt gemaakt met nog wat draad over leg je de draden naast elkaar op tafel. Ik heb als voorbeeld voor drie kleuren gekozen zodat het voorbeeld wat makkelijker is. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een kleur of 2 kleuren kiezen.

2. De linker draad gaat over de andere twee draden heen. Leg deze draad er maar wat losjes overheen. Je hebt bij de volgende stap nog wat ruimte nodig.

3. De rechterdraad, dus de donkergroene gaat eerst over de blauwe heen. Daarna achter de gele draad langs. Het uiteinde van de groene draad haal je door de opening van de blauwe draad aan de linkerkant. Trek dit goed strak aan. Het eerste deel van de knoop is gemaakt.

4. Pak weer de blauw draad. Deze is nu niet meer aan de linker maar aan de rechterkant. Leg deze weer over de gele draad heen zoals bij stap 2.

5. Nu pak je de donkergroene draad weer. Deze gaat weer over de blauwe draad heen, achter de gele draad langs en weer door de opening van de blauwe draad aan de rechterkant. Trek dit weer strak aan. Je hebt nu de knoop gemaakt.

6. Trek de knoop strak aan en schuif het eventueel naar boven. Nu herhaal je de stappen 1 tot en met 6 weer. Dit doe je totdat je bandje klaar is. Knip dan de restjes van de linkse en rechtse draad af. De middelste draad knip je op maat zodat je het bandje om kunt knopen.

Bandjes met kralen.
Tel steeds hoeveel knopen je maakt. Naar bijvoorbeeld 10 knopen rijg je een kraal aan de middelste draad. Je gaat nu gewoon weer verder met knopen. Je kunt eindeloos variĆ«ren met kralen en kleuren. Je kunt kiezen voor plastic kralen, houten kralen, glas kralen of figuurkralen het geeft allemaal net een ander effect!
 
 
 
 Zou jij zelf ook je bandjes maken of koop jij ze liever?
 
Liefs Lis.
  
 
 
 
 

5 opmerkingen:

 1. Thanks! Leuk dat je een berichtje achter laat (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zien er cute uit! Doen me een beetje denken aan die scoobydoo touwtjes, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dankjewel voor de lieve reacties!
  Ze zijn heel gemakkelijk te maken en helemaal naar eigen stijl te maken!

  BeantwoordenVerwijderen