zaterdag 27 oktober 2012

Studs

Studs zie je op dit moment overal. Op schoenen, jasjes, broeken, riemen, tassen enz, in allerlei soorten en maten. Wat is nou het beste aan studs? Je kunt zelf je outfit restylen!


Studs zijn te koop op verschillende websites, zoals onder andere Goddess en Studs kopen. Voor een klein bedrag, heb je er veel. Dit is natuurlijk veel goedkoper dan een nieuwe outfit ;) En wie heeft er nou niet achterin de kast nog een jasje of tas liggen, die door studs weer hartstikke leuk wordt! Het kost wat tijd, maar het resultaat mag er zeker zijn!

Benodigdheden
-       Studs;
-       Kledingstuk;
-       Stof.

Gereedschap
-       Liniaal;
-       Stift, pen of potlood;
-       Textiellijm;
-       Textielschaar;
-       Eventueel een kleine schroevendraaier.

DIY
Leg alle materialen van te voren klaar, zodat je tussendoor niet steeds hoeft te zoeken.

Pak je kledingstuk (in dit geval een spijkerjasje) en beslis waar je de studs gaat aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om ze gewoon aan te brengen of ze af te tekenen zodat ze op dezelfde hoogte zitten. Ik heb bij dit spijkerjasje voor het laatste gekozen.Neem je liniaal en beslis welke afstand je mooi vind, ik heb 1 cm gebruikt. Markeer met een stift of pen waar de studs moeten komen. Dit doe je door een klein puntje te zetten. Markeer eerst het hele gebied voordat je de studs aanbrengt.

Nu alles is gemarkeerd gaan we de studs aanbrengen. Je kunt de studs door de stof heenprikken. Als dit niet lukt kun je een kleine schroevendraaier gebruiken om gaatjes te maken. Als je de stud erdoor hebt geprikt, vouw je de achterkantjes om. Nu zit hij vast.Als je je kledingstuk omdraait zie je de achterkantjes van de studs zitten. Dit kan soms zorgen voor een beschadiging aan kleding die je onder je jasje draait. Je kunt dit makkelijk voorkomen door een stukje stof erachter te naaien, of op de makkelijke manier: vastlijmen.
Meet het stuk stof op en knip het op de juiste maat. Als je de juiste maat hebt, doe je textiellijm op je stuk stof. Doe ook een beetje textiellijm op je kledingstuk, zodat het goed kan hechten. Plak nu de stof op je kledingstuk en laat dit een dag drogen.De volgende dag… je kledingstuk is klaar om te dragen!
Liefs,
Lindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten