zondag 28 oktober 2012

Cupcake stapel.Je ziet het in tijdschriften, in reclamefolders, in hobbyzaken en ook op Facebook. Mensen die fantastisch mooie taarten kunnen maken. Super mooi bekleed met fondant. Perfect zonder maar een rimpeltje in het fondant.

Helaas zijn we niet allemaal zo handig met taarten en fondant. Maar daar is weer een super handige oplossing voor. De 'cupcake stapel'.


Wat heb je nodig?
-Een thema voor je cupcake stapel.
-Cupcakes ( zelf bakken en als het even snel moet kant en klaar).
-Fondant, passend bij je thema.
-Andere versiersels.

Wat moet je doen?
Eerst met de nog 'kale' cupcakes een stapel maken. Tel uit hoeveel cupcakes elke laag moet hebben. En bedenk daarbij, hoe meer cupcakes op de onderste laag, hoe groter je stapel gaat worden. Het mooiste is als je op de top één cupcake plaatst en de laag daaronder drie.

Ga nu aan de slag met het bekleden van je cupcakes. Het mooiste is als je met een cirkel begint. Dan heb je meteen je cupcake versiert en een bovenkant. Dit kun je doen met een uitsteekvormpje in verschillende vormen. Maar dit kan bijvoorbeeld ook met een drinkbeker of glas als je geen uitsteekvormpjes in huis hebt.

TIP: Fondant kun je met glazuur aan je cupcake 'plakken'. Glazuur maak je door poedersuiker met een paar druppeltjes water te mengen. Hoe meer water hoe dunner je glazuur! Fondant op Fondant kun je met een klein, heel klein, beetje water aan elkaar plakken.

TIP: Cupcakes die in het 'midden' van je stapel zitten en vanaf de buitenkant niet zichtbaar zijn hoef je natuurlijk niet super mooi te versieren. Alleen een bovenkantje erop is vaak al genoeg!

Nu kun je aan de slag met het stapelen. Zorg dat je de cupcakes goed op elkaar neerzet. Door de fondant zullen ze uiteindelijk wel aan elkaar blijven kleven. Dit maakt niet uit want je haalt ze wel met gemak los van elkaar. Wil je de cupcake stapel meenemen? Dan kun je ze eventueel nog met een klein prikkertje vastzetten.

Enkele andere voorbeelden:

 
Wat voor cupcake stapel zou jij maken?
 
Liefs Lis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten