zaterdag 27 oktober 2012

Pasta Mozzerella Tomaat (vegetarisch)






Als ik 's avonds na mijn werk thuis kom, heb ik vaak geen zin om nog uren in de keuken te staan. Maar dagelijks een echte Hollandse pot is ook niet voor mij weggelegd.
Er zijn veel snelle, makkelijke en goedkope pasta's die je kunt maken. Zo ook deze pasta. En het leuke is: alles is bij Lidl te verkrijgen. Lekker voordelig!

Ingrediënten (voor 2 tot 3 personen)
-       Pasta naar keuze, ik heb tagliatelle gebruikt;
-       2 á 3 romatomaten;
-       2 potjes dunne asperges;
-       500 gram champions;
-       2 uien;
-       Rucola sla;
-       Potje crème freche;
-       Bol mozzerella;
-       2 Knoflookteentjes;
-       Olijfolie;
-       Zout en Peper.



Materialen
-       Pan om pasta in te koken;
-       Pan om de saus in te maken;
-       Snijplank;
-       Mes om de groenten te snijden;
-       Knoflookpers;
-       Spatel;



DIY
Doe warm water in de pan voor de pasta. Zet deze op het vuur en laat het water koken. Zodra het water kookt, doe je de pasta in de pan. Giet er een beetje olijfolie bij, zodat de pasta niet gaat plakken. Kook hem nu beetgaar.

Ondertussen was alle groenten. Snijd de romatomaten in achten, de asperges door de helft, de champions in vieren en snipper een uit. Pers de knoflook met de knoflookpers.
Verwarm wat olijfolie in een pan en voeg alle groenten toe. Als de groenten verwarmt zijn, doe je het potje crème freche erdoorheen. Goed roeren, zodat de saus zich verdeeld. Als de saus klaar is, voeg je een half zakje rucola sla toe. Snijd nu de mozzerella in stukjes en voeg deze ook toe aan de saus. Zet het vuur uit en laat het nog even pruttelen.

Giet de pasta af zodra deze beetgaar is. Doe de pasta bij de saus, even roeren en het is klaar om te serveren.
Om het af te maken, kun je bij het serveren een paar blaadjes rucola sla bovenop doen.

Eet smakelijk!

Liefs, 
Lindy

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen