vrijdag 26 oktober 2012

Kleurige oordopjes

Sommige oordopjes zijn gewoon saai. Daar moet wat aan gebeuren. Altijd maar die witte kabeltjes. Daar wordt je toch helemaal niet vrolijk van?


Wat heb je nodig?
-Oordopjes. Die ik heb gebruikt zijn van de Zeeman. Ze kosten 1,49 en zijn van erg goede kwaliteit voor die prijs! Je hebt ze met veel verschillende kleurtjes.
-Bolletjes haakgaren. Zoals je al op de foto ziet zijn deze 1,79 per stuk. Je kunt ze kopen bij de Wibra, Zeeman, Stofwinkels e.d.
 
 
Wat moet je doen?

Knip een lange draad van de bol garen af. Deze maak je met een simpele platte knoop vast aan het uiteinde van je oordopjes.
 
We werken met de knooptechniek. Met een simpele lus zoals je op de afbeelding ziet maak je een knoopje. Die schuif je goed aan. Daarna maak je weer een nieuwe knoop. Dit herhaal je todat je draad bijna op is.
 
Door dit de herhalen gaat het er zo uitzien. Hoe strakker je dit doet, hoe mooier het eruit zal gaan zien. Let wel op dat je dit ook weer niet te strak doet. Het zou zonde zijn als je hierdoor de kabeltjes in je oordopjes beschadigd.
 
Wisselen van kleur? Dit kan je doen door de nieuwe draad te bevestigen zoals je al met de eerst draad deed. Het groene 'restje' knip je niet af. Je knoopt hier gewoon overheen!
 

Je bepaald zelf tot hoever je wilt knopen. Ik heb dit gedaan tot aan het stukje waarop mijn oordopjes in twee draadjes overgaan. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon verder gaan!
TIP: Je kunt ook twee kleuren tegelijk gebruiken!
 
Voor welke kleuren zou jij kiezen?
 
Liefs Lis.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten