(Bron: http://www.debeterewereld.nl/images/UserFiles/Image/shoarma-1.jpg) |
Iets wat ik erg lekker vind ik shoarma. De kruiden ruiken
lekker pittig en de geur van shoarma herkent iedereen uit duizenden. Maar wat
is er nou nog lekkerder dan shoarma? Vega shoarma!
Af en toe in het weekend maak ik vega shoarma. Een simpel
en makkelijk gerecht en dus erg handig voor in het weekend. Hieronder volgt
mijn recept voor vega shoarma:
Ingrediënten
-
Fijn gekruide tofu blokjes (ik gebruik de
variant van AH);
-
Shoarma kruiden;
-
Shoarma broodjes;
-
Boter om te bakken;
-
Eventueel knoflooksaus (voor mij een must hihi).
Materialen
-
Koekenpan;
-
Spatel;
-
Kommetje;
-
Lepel;
-
Broodmes;
-
Oven of broodrooster.
DIY
Doe de tofu blokjes in een kom
en kiep het zakje tofu kruiden erbij. Mix het onder elkaar met een lepel.
Laat wat boter smelten in de
pan en voeg de tofu blokjes toe. Laat ze een minuutje of 10 op een middel hoog
vuurtje. Roer ze af en toe om met een
spatel.
Doe in de tussentijd de shoarma
broodjes in de oven of in de broodrooster. Volg de aanwijzingen op de
verpakking qua temperatuur.
Als alles klaar is snijd je de
broodjes open met een broodmes en vul je ze.
Een bordje eronder en opdienen maar! En vergeet vooral de knoflooksaus
niet.
Eet smakelijk!
Liefs,
Lindy
Geen opmerkingen:
Een reactie posten