maandag 11 februari 2013

Verse muntthee met honing.

Ik houd van thee en dat is geen geheim. Heerlijk vind ik het. Eigenlijk drink ik het de hele dag door. Van een kop thee bij het ontbijt tot een kop thee voor het slapen gaan. Mijn favoriete thee van dit moment is verse muntthee. Verse muntthee met honing wel te verstaan. Je ziet het de laaste tijd op steeds meer plekken opduiken.

Maar eigenlijk is deze thee helemaal niet zo moeilijk om zelf te maken.

 
Je hebt nodig:
-Een waterkoker.
-Honing.
-Kopje met lepel.
-En last but nog least munt. Je kunt bij veel supermarkten, toko's of gewoon op de markt losse takjes munt kopen. Maar als je deze thee lekker vind kun je natuurlijk ook een muntplantje kopen. Zelfs die verkopen ze bij de supermarkt! Het plantje zet je in huis of in de tuin en je knipt gewoon af wat je nodig hebt.
 
Thee zetten.
Zet de waterkoker aan en spoel in de tussentijd de takjes munt even af. In je kopje doe je de honing. Doe dit naar eigen smaak. De een houd van wat meer honing dan de ander. De takjes munt erbij en als het water gekookt heeft giet je het er overheen. Even roeren en klaar!
 
Maar wist je dat muntthee eigenlijk helemaal geen thee is?
In muntthee zit helemaal geen thee! Dus officieel is het eigenlijk helemaal geen thee. Maar munt heeft wel een goede werking voor de gezondheid. Vooral voor de maag en de darmen is munt erg goed.
 
Als je last hebt van je maag of je darmen voert munt de lichaamssappen af. Het helpt tegen de misselijkheid en bevordert je eetlust!
 
Ook bij een griepje is munt helemaal geen verkeerd idee! Als je last hebt van een verkoudheid werkt munt slijm oplossend en het helpt je beter voelen tijdens je verkoudheid!
 
Laten we eerlijk zijn, griep of geen griep muntthee is gewoon heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten