woensdag 6 februari 2013

Valentijnsdag cadeaubox.

Het is weer bijna valentijnsdag. Persoonlijk heb ik er niet zoveel mee. Houden van elkaar moet je het hele jaar doen. Elkaar verrassen moet je doen op momenten dat de ander het niet verwacht. Right? Dat is wat ik vind. Vandaag wil ik jullie laten zien hoe je zelf heel gemakkelijk een origami doosje kan maken. En als je toch valentijn viert kun je mooi je cadeautje erin verpakken!
 


As usual, Wat heb je nodig?
-Twee vierkante vellen papier. Hoe groter je papier, hoe groter je doosje uiteindelijk is. Dit papier komt van de Action. Ze hebben daar blokjes met leuke printjes.
-Een schaartje.
-Een vouwbeen. Als je geen vouwbeen hebt kun je ook gewoon je nagel gebruiken om de vouwen scherper te maken.
 
Lets go! Wat moet je doen?
Vouw het vierkant zo dat er een driehoek ontstaat. Ga even over de vouwrand met het vouwbeen of met je nagel. Dit moet je trouwens bij elke vouw die je maakt blijven doen. Hierdoor worden de randen strakker en is je eindresultaat veel mooier!
Vouw de driehoek weer dubbel. Er ontstaat een kleinere driehoek.

Vouw nu je papier weer open. Je hebt nu een vierkant waar de vouwlijnen in de vorm van een kruis in ziet staan. Vouw een van de punten naar het midden toe.
Dat doe je met alle punten. Je hebt nu een kleiner vierkant. Zorg dat je alle vouwlijnen met het vouwbeen strak blijft maken.
Je papier weer openmaken zodat je weer terug bent bij het vierkant.
Vouw nu de punten naar de andere kant toe. Je kunt hiervoor de eerder gemaakte vouwlijn gebruiken. Zoals je op de foto kunt zien. Deze stap herhaal je nog 3 keer met alle punten van het papier.
Als dat allemaal goed gegaan is heb je een soort vierkantjes gevouwen. Controleer even met de foto of het klopt.
Vouw nu de hoekjes om. Ook hier kun je weer eerder gemaakte vouwlijnen voor gebruiken. Deze stap herhaal je ook 3 keer met alle punten van het papier.
Nu kun je beginnen met knippen. Knip een van de punten in zoals op de foto. Je knipt '2 vierkantjes' ver.
Herhaal dit zoals op de foto. Je knipt maar 4 keer. 2 aan 2 tegenover elkaar. De zijkanten knip je niet in!
Vouw de zijkanten als driehoeken naar binnen. Het is belangrijk dat je deze vouw heel strak maakt met het vouwbeen!
Vouw de punten van de driehoeken naar binnen. Hiervoor is al een vouwlijn. Dit worden de zijkanten van het doosje.
Nu komt het lastigste gedeelte! Pak de punten die je net gevouwen hebt samen naar het midden toe. Zoals op de foto zichbaar is. je kunt zien dat er al een doosje begint te ontstaan. Zorg dat je deze punten goed samen pakt. Hoe dichter bij elkaar, hoe vierkanter het doosjes is.
De flap die je over hebt als je de punten samen gepakt hebt vouw je over de punten heen. Zorg dat je de vouw goed strak maakt. Dan blijft je doosje in elkaar zitten zonder dat je lijm hoeft te gebruiken. Deze en de vorige stap herhaal je ook bij de andere kant van het doosje.
Een helft van het doosje is nu klaar! Herhaal alle vorige stappen met een nieuw vouwblaadje om de tweede helft van het doosje te maken. 
Cadeautje erin!
De twee delen rustig in elkaar schuiven en klaar is je V-daybox!
 
Happy V-day voor iedereen die het viert! Maar deze box is natuurlijk ook leuk om een kleinigheidje in te doen voor iemand die je graag mag! Misschien al traktatie met wat lekker erin? Genoeg mogelijkheden!
 
Liefs Lis.
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten