vrijdag 23 november 2012

Snorren Hype (snorren ketting).

Opeens was het er. De snorenhype. Waar het vandaan komt? Hoe we er bij komen? Je moet het mij echt niet vragen. En toch lopen er zoveel mensen mee rond. Snorren kettingen, snorren ringen, snorren oorbellen, snorren shirts en truien. Je kunt het zo gek niet verzinnen. Snorren, snorren en nog meer snorren.


Voordat er in de winkel snorren kettingen te koop waren liep ik al langer rond met het idee om er een ketting van te maken. Samen met een vriendin heb ik toen ook al snorren kettingen gemaakt. Ideaal want het is helemaal niet duur en ook handig als je net niet die snor kunt vinden die je zoekt.

Wat heb je nodig?
-Fimoklei in zwart of bruin. Of natuurlijk een andere kleur als je dat leuk vind! Fimoklei is te bijna in alle hobbywinkels te koop en zelf bij sommige speelgoedwinkels!
-Een satéprikker.
-Een koord of ketting.
-Een oventje.

Wat moet je doen?
-Kneed de fimoklei totdat deze warm is. Vaak gaat dit in het begin wat lastig omdat het een wat hardere klei is. Maar door warmte zul je merken dat het gemakkelijker gaat en de klei soepel word.
-Kneed de klei nu in een snorvorm. Ik heb je hier een voorbeeld gegeven van de snorren waar wij voor kozen. Maar natuurlijk zijn er ook nog honderd andere ideeën mogelijk.
-Als je klaar bent prik je met de satéprikker twee kleine gaatjes boven in de snor. Doe dit niet te dicht bij de rand zodat het niet een te dun openingetje word.
-Afbakken:

Afbakken doe je op maximaal 125 graden en minimaal 110 graden. Je hoeft de oven nu niet voor te verwarmen. De baktijd is 30 minuten. Daarna laat je de gemaakte snor in de oven afkoelen.

-Daarna kun je er een koord of ketting aan bevestigen. De lengte kies je natuurlijk zelf. Een hele lange of juist een korte ketting!

TIP: Bij veel hobbywinkels kun je ook achterkantjes voor oorbellen of ringen met een plat vlak kopen. Je kunt dus ook nog matchende oorbellen of een ring maken. Of misschien wel een haarband!

Liefs Lis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten