woensdag 6 februari 2013

10 minutensoepje: broccolisoep




Ja, je leest het goed. Broccolisoep. De eerste keer moest ik ook twee keer lezen, maar ik kan je alvast verklappen: het is superlekker! En ook nog super makkelijk om te maken.

Ingrediënten (voor 3 tot 4 personen)
-          800 gram broccoli (ik heb diepvriesbakjes á 400 gram bij aldi gekocht);
-          Water;
-          Zout;
-          Eventueel: zachte geitenkaas  (te koop bij o.a. aldi, ah enz);
-          Eventueel: walnoten (te koop bij o.a. aldi, ah enz).

Materialen
-          Grote pan (om water te koken);
-          Soeplepel;
-          Blender (of staafmixer als je geen blender hebt).



DIY
Zet een pan met (warm) water op het gasfornuis en breng het aan de kook. Zodra het water kookt, doe je de bevroren broccoli in de pan. De meeste diepvries broccoli hoeft niet ontdooit te worden. Op de verpakking staat de kooktijd aangegeven, houdt deze tijd aan. Je kunt natuurlijk ook verse broccoli gebruiken, zorg dan dat je hem zacht kookt.

Zodra je broccoli klaar is, schep je hem met de soeplepel in de blender. Doe (ongeveer tot de helft van je blender) het water wat je gekookt hebt erbij. Zet de blender aan en zorg dat alles goed klein wordt. Als je de soep nog te dik vind, voeg dan wat extra water bij.

Pak een schaaltje en leg een paar walnootjes op bodem. Leg er een stukje geitenkaas op en giet de soep erover heen.

Eet smakelijk!

Liefs,
Lindy

Geen opmerkingen:

Een reactie posten