dinsdag 27 november 2012

Studs!

 
Net als de snorrenhype zie je nu ook echt super veel studs. Stoere rockchickjasjes, pumps met stoere studs of riemen of blousjes met een lief detail. Vaak zijn net die kledingstukken of accessoires die je zoekt onvindbaar of super duur. Maar wist je dat je ook kunt DIY'en met studs?


Studs kopen is eigenlijk helemaal niet zo duur. Twee bekende websites uit Nederland zijn dan ook:
http://www.studfabriek.nl/ en http://www.studskopen.nl/

Zij verkopen losse studs waar je zelf mee aan de slag kunt! Er zijn verschillende soorten studs te koop en ik probeer je hier een beeld te geven wat voor studs er zijn en wat je er mee zou kunnen.

Gewone studs:
Dit zijn de basic studs die iedereen wel kent. Met van die puntjes eraan. Deze kun je bevestigen door de puntjes aan de  studs door het oppervlak waar ze op moeten komen heen te drukken.

Nadeel: Het duurt lang en bijvoorbeeld je blouse waar ze op moeten komen heeft allemaal gaatjes als je de studs eraf wilt halen. Daarna heb je dus niets meer aan je blouse. Ook als het gaat om een harder oppervlak kan het lastig zijn om de studs er doorheen te krijgen.

Deze studs kun je in verschillende vormen kopen: piramide, rond, triangel, bucket en zelfs skulls!

Plak studs:


Dit zijn de plak studs. Studs met een platte onderkant. Deze kun je bevestigen aan het oppervlak door ze erop te lijmen.

Nadeel: Het lijmen kost er veel tijd. En het kan zijn als je er tegen aan stoot dat de studs van je kleding of schoenen af vallen.

Ook deze studs heb je in verschillende vormen.

Spikes:

Dan heb je ook nog de spikes. Dit is de puntige variant van de studs. Deze zijn ook wat grover en wat groter. Deze kun je bevestigen door een gaatje te maken in het oppervlak waar ze moeten komen en ze dan op het schroefje te draaien. Door er lijm tussen te doen gaan ze niet meer los.
 
Ik heb je nu laten zien wat voor soorten studs er zijn. Natuurlijk heb je ze in veel verschillende vormen maar ook in verschillende kleuren. Zoals zwart, zilver, goud, brons of rosé kleur!
 
Ideetjes:
 
Mijn zus Lindy heeft het puntje van het kraagje van haar blouse gedaan met piramide studs. Maar ook op schoenen, broeken en tassen zie je nu veel studs. Om je nog meer leuke ideeën te geven verwijs ik je naar de facebook pagina's van de studsverkoopsites. Meiden die daar studs gekocht hebben hebben daar ook foto's gepost van hun DIY's. Dit geeft je vast nog meer ideeën:

http://www.facebook.com/Studfabriek

http://www.facebook.com/studskopen

Succes en happy DIY'ing!
Liefs Lis
 
Ps: Ik wil op korte termijn ook een tasje gaan maken. Daar komt dan natuurlijk ook een DIY over :D
 
 
 
 
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten